Vlákninový doplněk na podporu trávení a změkčení stolice. Čisticí vláknina pomáhá důkladně vyčistit tlusté střevo od nahromaděných usazenin a zároveň přispívá k prevenci vzniku nových nánosů.
Přípravek proti parazitům, který obsahuje pečlivě vybrané byliny a rostliny známé svými antiparazitárními účinky. Pomáhá odstraňovat střevní parazity a jejich vajíčka z tlustého střeva i dalších částí organismu.
Bylinný čaj podporující správnou činnost střev. Obsahuje směs 13 pečlivě vybraných rostlin. Přispívá k normální funkci střev a k pravidelnému vyprazdňování. Neobsahuje kofein.
Jedinečná kombinace produktů pro kompletní očistu střev. Program Clean Inside® se skládá ze tří produktů, které jsme vyvinuli speciálně pro co nejdůkladnější a nejpřirozenější vyčištění tlustého střeva.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní detoxikaci. ToxiClean detoxikační kúra byla vyvinuta tak, aby při použití společně s programem Clean Inside ještě účinněji čistila a detoxikovala vnitřní orgány, a tím přispívala k zdravým každodennímu životu.
Bylinný doplněk stravy podporující detoxikaci a očistu jater. Pomáhá organismu s vylučováním nejrizikovějších těžkých kovů během očisty krve, jater, ledvin a dalších orgánů.
Kvalitní probiotikum s 50 miliardami živých kultur a 15 pečlivě vybranými probiotickými kmeny podporuje správnou funkci vašeho trávicího a imunitního systému.
Širokospektrální komplex vitaminů a minerálních látek. Doplňuje spotřebované živiny vitaminy a minerály, čímž podporuje přirozené detoxikační procesy organismu.
Doplňek stravy s vysokým obsahem účinných látek, který poskytuje potravu pro prospěšné bakterie nacházející se v tlustém střevě.
Probiotikum + prebiotikum v jedinečné kombinaci. Komplexní program na podporu střevní mikroflóry a zdraví trávicího traktu. Denní dávka obsahuje 50 miliard prospěšných probiotických bakterií s 15 kmeny, v synergii s PrEbiotix Ultra, který zahrnuje 4 druhy prebiotických látek. Jednou z nich je ResistAid®, oceněný několika inovačními cenami.
Obsahuje trávicí enzymy s vysokým obsahem účinných látek, které pomáhají předcházet většině zažívacích potíží, jako je nadýmání, plynatost, křeče, pálení žáhy, zpomalené trávení, podráždění nebo jiné zažívací obtíže. Užívaný během jídla podporuje správné trávení.
Jedna kapsle obsahuje 12,5 miliardy životaschopných probiotických bakterií, které podporují zdravé složení střevního mikrobiomu v tlustém střevě. Pomáhají při sklonu k zácpě a podporují pravidelnou činnost trávicího traktu. Zároveň přispívají k obranyschopnosti a ochraně střevní sliznice.
Parasic Junior je antiparazitární bylinný sirup určený pro děti. Je tak lahodný, že si ho děti budou samy žádat! Představuje ideální řešení, jak děti zbavit nepříjemných parazitů.
Bylinný přípravek na podporu a ochranu jater
Přírodní řešení proti žaludečním vředům a refluxu. Urychluje hojení vředů v trávicím traktu a podporuje regeneraci střevní sliznice.
Swiss Fiber Daily® – bylinný přípravek bohatý na vlákninu. Chytré řešení pro zdravé trávení, nejen na cesty. Polysacharidy Floracia® pocházející z akácie přispívají k posílení imunitního systému.
Bylinné kapsle na ochranu a regeneraci jater
Hepadone Protect® – kombinace 10 léčivých bylin. Může přispívat k udržení zdravé funkce jater.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní ochranu jater. Kúra obsahuje celkem 16 aktivních látek, které podporují obnovu jaterní tkáně.
Vlákninový přípravek na podporu hubnutí. Svou jemnou ovocnou chutí, příjemnou texturou a pečlivě vybranými, přírodními extrakty napomáhá dosažení dietních cílů.
Prevence začíná včasným rozpoznáním varovných znamení organismu
Jedinečné složení a přírodní účinné látky pro dlouhodobé hubnutí. Obsahuje vlákninu FitForm® podporující metabolismus a FitForm® Flora s probiotickými bakteriálními kmeny, které napomáhají hubnutí.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generace probiotik pro ženy; obsahuje 7 pečlivě vybraných kmenů a až 10 miliard živých kultur v jedné kapsli, které přispívají k obnovení rovnováhy střevní a vaginální mikroflóry.
Swiss ProbiotiX HerCare® + D-manóza a brusinky – nová generace ženských probiotik, která přispívá k obnovení rovnováhy střevní i poševní mikroflóry. Díky synergii s D‑manózou a brusinkovým extraktem zároveň napomáhá snižovat výskyt infekcí močových cest a podporuje jejich přirozenou čistotu.
Přirozená ochrana pro zdraví močových cest
Imunitní duo – kapky s vitamínem D3 a DetoXvital, kapsle s jedinečným složením bohatým na vitaminy, minerály a rostlinné extrakty
Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč!
Žádné produkty v košíku.
Jedným z najobľúbenejších a najrozšírenejších plodov je pomaranč (Citrus aurantium). Dnes je dostupný takmer všade po celý rok, no nebolo to tak vždy. V Európe sa rozšíril okolo 15. storočia, hoci bol prítomný aj predtým. Rastlina pôvodom z Číny sa prostredníctvom Španielov dostala do Ameriky, kde sa pestuje dodnes. Mnoho ľudí vie, že pomaranče sú zdravé – je to predsa ovocie – no menej presne vie, aké liečivé účinky majú.
Z minerálnych látok sa v pomarančoch vyskytujú vo významnom množstve draslík a vápnik a sú prítomné vitamíny A, B a C. Jeho hlavnými účinnými látkami sú antioxidanty, flavonoidy, limonoidy, terpény, luteín, betakarotény a antokyány.
Vďaka vysokému obsahu vitamínu C dokáže zvýšiť obranyschopnosť imunitného systému a vitamín C pomáha zmierňovať prejavy reumatoidnej artritídy a artrózy. Okrem toho je výborným antioxidantom, ktorý väzbou voľných radikálov udržuje pokožku mladú a zabraňuje vzniku nádorov. Vitamín C pomáha aj pri vstrebávaní železa, ktoré je okrem iného dôležité pri tvorbe nových červených krviniek, takže krvotvorbu podporujú aj pomaranče, hoci len nepriamo.
Vysoký obsah vlákniny v pomarančoch pomáha detoxikovať črevá, odstraňuje nahromadené odpadové látky. Vláknina zmierňuje hladinu cholesterolu v krvi a je účinné prebiotikum, teda poskytuje potravu probiotickým baktériám žijúcim v črevách, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou nášho imunitného systému. Pomaranče sú dobrou voľbou aj pre tých, ktorí môžu bojovať so zápchou, keďže vláknina hrá zásadnú úlohu pri tvorbe stolice správnej konzistencie a vláknina tiež zmierňuje príznaky IBS (syndróm dráždivého čreva).
Pokiaľ ide o trávenie, vitamíny skupiny B v pomarančoch stimulujú trávenie a vytvárajú pocit hladu a terpény v pomarančovej kôre zabraňujú vzniku rakoviny hrubého čreva, konečníka a prsníka.
Konzumácia pomarančov je prospešná aj pre srdcovo-cievny systém, pretože draslík v ňom znižuje vysoký krvný tlak a hesperidín v jeho šupke dokáže znížiť krvný tlak a cholesterol. Konzumácia pomarančov napomáha tvorbe kolagénu a zachovaniu pružnosti cievnych stien, čo opäť nie je zanedbateľný faktor z hľadiska zdravia kardiovaskulárneho systému. Vápnik v ňom okrem toho, že posilňuje kosti a zuby, dobre pôsobí aj na srdcový sval.
Ďalšie látky nachádzajúce sa v pomarančoch pôsobia na rôznych miestach. Beta-kryptoxantín je napríklad účinný proti rakovine pľúc, zatiaľ čo luteín hrá dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravia očí a betakarotény sú protizápalové, antibakteriálne a protiplesňové.
Tí, ktorí trpia žalúdočnými vredmi, by sa mali pokúsiť liečiť trochou pomarančového džúsu. Pomarančový džús dokáže zničiť baktérie Helicobacter pylori, ktoré sú zodpovedné za významné percento prípadov žalúdočných vredov.
Francúzski vedci v štúdii skúmali účinok hesperidínu, nachádzajúceho sa v pomarančovej kôre. Počas experimentu dostali pacienti vo veku 50 až 65 rokov pomarančový džús a obyčajné kapsuly hesperidínu. Na základe výsledkov dokázal pomarančový džús znížiť krvný tlak účinnejšie ako obyčajné kapsuly hesperidínu. Na základe výsledkov experimentu sa tiež zistilo, že pomarančový džús mal naozaj dobrý vplyv na elasticitu stien ciev.
Konzumácia pomarančov vďaka vysokému obsahu vitamínu C pomáha pri zmierňovaní príznakov reumatoidnej artritídy a osteoartrózy, čomu napomáha aj kolagénotvorný účinok, keďže kolagén je nevyhnutnou súčasťou zdravej chrupavky.
Chráni srdce a cieva, nakoľko znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol a podporuje krvný obeh zvýšením elasticity cievnych stien.
Vláknina v pomarančoch môže zmierniť príznaky IBS, odstrániť zápchu a detoxikovať telo vyplavovaním odpadových látok nahromadených v črevách. Pomarančový džús môže pomôcť aj pri žalúdočných vredoch, ak je za tým baktéria Helicobacter pylori.
Antioxidanty, flavonoidy a ďalšie zlúčeniny nachádzajúce sa v pomarančoch zohrávajú úlohu v prevencii rakoviny. Luteín v ňom sa stará o zdravie očí a pitie pomarančového džúsu chráni pred obličkovými kameňmi.
Fong CH, Hasegawa S, Herman Z, Ou P. Limonoid glucosides in commercial citrus juices. J Food Sci 1990;54:1505–6.
Galati EM, Monforte MT, Kirjavainen S, et al. Biological effects of hesperidin, a citrus flavonoid. (Note I): antiinflammatory and analgesic activity. Farmaco 1994 Nov;40(11):709-12. 1994. PMID:13070.
Aschoff JK, Kaufmann S, Kalkan O, Neidhart S, Carle R, Schweiggert RM (2015). „In Vitro Bioaccessibility of Carotenoids, Flavonoids, and Vitamin C from Differently Processed Oranges and Orange Juices [Citrus sinensis (L.) Osbeck]”. J Agric Food Chem. in press, Jan 8: 578–87.
Simon JA, Hudes ES, Perez-Perez GI. Relation of serum ascorbic acid to Helicobacter pylori serology in US adults: the Third National Health and Nutrition Examination Survey. J Am Coll Nutr. Aug;22(4):283-9. 2003. PMID:12897042.
Perez-Cacho PR, Rouseff RL (2008). „Fresh squeezed orange juice odor: a review”. Crit Rev Food Sci Nutr 48 (7): 681–95.
Charleux JL. Beta-carotene, vitamin C, and vitamin E: the protective micronutrients. Nutr Rev 1996;54:S109–14.
Kurowska EM, Manthey JA. Hypolipidemic effects and absorption of citrus polymethoxylated flavones in hamsters with diet-induced hypercholesterolemia. J Agric Food Chem. 2004 May 19;52(10):2879-86. 2004. PMID:15137829.
Kurowska EM, Hasegawa S, Manners GD. Regulation of apo B production in HepG2 cells by citrus limonoids. In: Berhow EM, Hasegawa S, Manners GD, eds. Citrus limonoids: functional chemicals in agriculture and foods. Washington, DC: American Chemical
Society, 2000:175–84. (ACS Symposium Series 758.)
Rapisarda P, Tomaino A, Lo Cascio R, et al. Antioxidant effectiveness as influenced by phenolic content of fresh orange juices. J Agric Food Chem 1999 Nov;47(11):4718-23. 1999. PMID:13080.
Sinclair, Walton B.; Bartholomew, E.T. and Raamsey, R. C. (1945). „Analysis of the organic acids of orange juice”. Plant Physiology 20 (1): 3–18.
https://www.healthline.com/nutrition/bitter-orange#compounds-nutrients