Vlákninový doplněk na podporu trávení a změkčení stolice. Čisticí vláknina pomáhá důkladně vyčistit tlusté střevo od nahromaděných usazenin a zároveň přispívá k prevenci vzniku nových nánosů.
Přípravek proti parazitům, který obsahuje pečlivě vybrané byliny a rostliny známé svými antiparazitárními účinky. Pomáhá odstraňovat střevní parazity a jejich vajíčka z tlustého střeva i dalších částí organismu.
Bylinný čaj podporující správnou činnost střev. Obsahuje směs 13 pečlivě vybraných rostlin. Přispívá k normální funkci střev a k pravidelnému vyprazdňování. Neobsahuje kofein.
Jedinečná kombinace produktů pro kompletní očistu střev. Program Clean Inside® se skládá ze tří produktů, které jsme vyvinuli speciálně pro co nejdůkladnější a nejpřirozenější vyčištění tlustého střeva.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní detoxikaci. ToxiClean detoxikační kúra byla vyvinuta tak, aby při použití společně s programem Clean Inside ještě účinněji čistila a detoxikovala vnitřní orgány, a tím přispívala k zdravým každodennímu životu.
Bylinný doplněk stravy podporující detoxikaci a očistu jater. Pomáhá organismu s vylučováním nejrizikovějších těžkých kovů během očisty krve, jater, ledvin a dalších orgánů.
Kvalitní probiotikum s 50 miliardami živých kultur a 15 pečlivě vybranými probiotickými kmeny podporuje správnou funkci vašeho trávicího a imunitního systému.
Širokospektrální komplex vitaminů a minerálních látek. Doplňuje spotřebované živiny vitaminy a minerály, čímž podporuje přirozené detoxikační procesy organismu.
Doplňek stravy s vysokým obsahem účinných látek, který poskytuje potravu pro prospěšné bakterie nacházející se v tlustém střevě.
Probiotikum + prebiotikum v jedinečné kombinaci. Komplexní program na podporu střevní mikroflóry a zdraví trávicího traktu. Denní dávka obsahuje 50 miliard prospěšných probiotických bakterií s 15 kmeny, v synergii s PrEbiotix Ultra, který zahrnuje 4 druhy prebiotických látek. Jednou z nich je ResistAid®, oceněný několika inovačními cenami.
Obsahuje trávicí enzymy s vysokým obsahem účinných látek, které pomáhají předcházet většině zažívacích potíží, jako je nadýmání, plynatost, křeče, pálení žáhy, zpomalené trávení, podráždění nebo jiné zažívací obtíže. Užívaný během jídla podporuje správné trávení.
Jedna kapsle obsahuje 12,5 miliardy životaschopných probiotických bakterií, které podporují zdravé složení střevního mikrobiomu v tlustém střevě. Pomáhají při sklonu k zácpě a podporují pravidelnou činnost trávicího traktu. Zároveň přispívají k obranyschopnosti a ochraně střevní sliznice.
Parasic Junior je antiparazitární bylinný sirup určený pro děti. Je tak lahodný, že si ho děti budou samy žádat! Představuje ideální řešení, jak děti zbavit nepříjemných parazitů.
Bylinný přípravek na podporu a ochranu jater
Přírodní řešení proti žaludečním vředům a refluxu. Urychluje hojení vředů v trávicím traktu a podporuje regeneraci střevní sliznice.
Swiss Fiber Daily® – bylinný přípravek bohatý na vlákninu. Chytré řešení pro zdravé trávení, nejen na cesty. Polysacharidy Floracia® pocházející z akácie přispívají k posílení imunitního systému.
Bylinné kapsle na ochranu a regeneraci jater
Hepadone Protect® – kombinace 10 léčivých bylin. Může přispívat k udržení zdravé funkce jater.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní ochranu jater. Kúra obsahuje celkem 16 aktivních látek, které podporují obnovu jaterní tkáně.
Vlákninový přípravek na podporu hubnutí. Svou jemnou ovocnou chutí, příjemnou texturou a pečlivě vybranými, přírodními extrakty napomáhá dosažení dietních cílů.
Prevence začíná včasným rozpoznáním varovných znamení organismu
Jedinečné složení a přírodní účinné látky pro dlouhodobé hubnutí. Obsahuje vlákninu FitForm® podporující metabolismus a FitForm® Flora s probiotickými bakteriálními kmeny, které napomáhají hubnutí.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generace probiotik pro ženy; obsahuje 7 pečlivě vybraných kmenů a až 10 miliard živých kultur v jedné kapsli, které přispívají k obnovení rovnováhy střevní a vaginální mikroflóry.
Swiss ProbiotiX HerCare® + D-manóza a brusinky – nová generace ženských probiotik, která přispívá k obnovení rovnováhy střevní i poševní mikroflóry. Díky synergii s D‑manózou a brusinkovým extraktem zároveň napomáhá snižovat výskyt infekcí močových cest a podporuje jejich přirozenou čistotu.
Přirozená ochrana pro zdraví močových cest
Imunitní duo – kapky s vitamínem D3 a DetoXvital, kapsle s jedinečným složením bohatým na vitaminy, minerály a rostlinné extrakty
Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč!
Žádné produkty v košíku.
Cesnak (Allium sativum) je v každodennom živote často využívaná bylina, ktorá sa predovšetkým v maďarskej kuchyni považuje za základné korenie. Obsahujú ho mnohé jedlá, keďže im dodáva príjemnú chuť. Okrem chuti má však aj liečivé účinky, preto sa teší veľkej obľube aj v tradičnej medicíne. Pozná a používa ho niekoľko rôznych kultúr. Používa sa napr. proti parazitom nielen u nás v Európe, ale aj v Číne, no okrem antiparazitárnych účinkov má aj mnohé iné liečivé účinky.
Hlavnými účinnými látkami cesnaku sú alicín, ajoén a ďalšie zlúčeniny obsahujúce síru, ktorým vďačí za svoju charakteristickú vôňu, zápach. Je pomerne bohatý na minerály ako zinok, fosfor, draslík a horčík a obsahuje vitamíny C, K a B. Zaujímavosťou je, že samotný alicín sa v cesnaku nenachádza, ale jeho zložky aliín a enzým aliináza áno. Pri rozdrvení cesnaku tieto dve látky navzájom reagujú a výsledkom je alicín.
Alicín má dobrý vplyv na zdravie kardiovaskulárneho systému. Znižuje hladinu cholesterolu a riedi krv, čím pomáha predchádzať tvorbe krvných zrazenín. Cesnak znižuje vysoký krvný tlak a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Zvyšuje citlivosť na inzulín, preto môže byť užitočný pri liečbe cukrovky. Chráni steny ciev, čím prispieva k optimálnej cirkulácii a udržiavaniu zdravia kardiovaskulárneho systému.
Cesnak má dobrý vplyv na zdravie pečene, pretože pomáha zmierniť stukovatenie pečene a tí, ktorí pravidelne konzumujú cesnak, znižujú možnosť vzniku stukovatenia pečene.
Je to veľmi dobrý antioxidant, ktorý väzbou voľných radikálov znižuje riziko rakoviny. Používa sa predovšetkým proti rakovine hrubého čreva, rakovine pľúc a rakovine pankreasu. Jeho antioxidačná vlastnosť je tiež veľkou pomocou pri zachovaní mladosti pokožky, pretože voľné radikály – zlúčeniny poškodzujúce bunky – významne prispievajú k degradácii pokožky starnutím.
Dobre pôsobí na zdravie mozgu a nervovej sústavy, pomocou antioxidantov chráni pred demenciou a Alzheimerovou chorobou.
Cesnak má tiež silné antivirotické, baktericídne a fungicídne vlastnosti, vďaka čomu mimoriadne dobre dezinfikuje. Nie náhodou ho vojaci počas prvej svetovej vojny používali na dezinfekciu rán. Pomáha proti prechladnutiu a dokáže ničiť baktériu Helicobacter pylori, ktorá je z veľkej časti zodpovedná za vznik žalúdočných vredov. Pomáha pri detoxikácii, stimuluje prirodzené detoxikačné procesy organizmu a zmierňuje zápaly. Rovnako ako cibuľa, aj cesnak je účinný proti parazitom, na tento účel sa dodnes používa v mnohých krajinách sveta. Okrem toho, že surový cesnak pomáha tráveniu, vyháňa parazity, ktoré môžu žiť v črevách.
Na základe experimentov japonských vedcov pomáha cesnakový extrakt predchádzať rakovine hrubého čreva. Cesnakový extrakt inhibuje tvorbu adenómov v čreve. Adenómy sú malé výrastky, ktoré nemusia byť nevyhnutne malígne, ale môžu sa takými stať. Cesnak brzdil ich rast, čo znamená, že podľa autorov výskumu môže byť účinný aj proti rakovine, teda zhubným nádorom.
Ďalšie výskumy dokazujú antiparazitárne účinky cesnaku. Švajčiarski vedci testovali účinky cesnaku na rôzne plesne a črevné parazity a zistili, že ich úspešne zabíja. Dospeli k záveru, že zlúčeniny síry v cesnaku bránia normálnemu priebehu biochemických procesov u parazitov, a tak spôsobujú ich smrť.
Veľkou výhodou cesnaku je, že je vhodný nielen na liečbu viacerých problémov, ale má aj veľmi široké využitie. Dá sa použiť ako prísada do mnohých jedál (napr. teplých), takže ide o pomerne ľahko dostupnú liečivú rastlinu.
Obsah vitamínu C prispieva k optimálnemu fungovaniu imunitného systému, čo z neho v spojení s jeho antimikrobiálnymi účinkami robí dobrý liek, či už ide o prechladnutie alebo liečbu bakteriálnych, či vírusových infekcií.
Možno ho konzumovať preventívne na ochranu srdcovo-cievneho systému, no treba naň myslieť aj pri vysokom cholesterole a krvnom tlaku. Pôsobí na riedenie krvi, takže pomáha predchádzať trombóze. Jeho antioxidanty znižujú možnosť vzniku rakoviny a chránia pokožku pred starnutím. Poskytuje tiež ochranu pred Alzheimerovou chorobou a demenciou, ochranu pred ochoreniami mozgu a nervového systému.
Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a znižuje bolesti hlavy. Dezinfikuje, zmierňuje zápaly a pôsobí detoxikačne, pomáha proti stukovateniu pečene.
Má dobrý vplyv na trávenie a pomáha pri vyháňaní parazitov žijúcich v tele.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3644425/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16484573/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6023319/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S209050681100128X
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1828051X.2019.1593058
Apitz-Castro R, Badimon JJ, Badimon L: A garlic derivative, ajoene, inhibits platelet deposition on severely damaged vessel wall in an in vivo porcine experimental model. Thromb Res, 75:243-249, 1994.
Dirsch, A. K. Kiemer, H. Wagner, and A. M. Vollmar, “Effect of allicin and ajoene, two compounds of garlic, on inducible nitric oxide synthase,” Atherosclerosis, vol. 139, no. 2, pp. 333–339, 1998.
Woodward PW: Garlic and Friends: The History, Growth and Use of Edible Alliums. Hyland House, Melbourne, Australia, 2-22, 1996.
Iciek, I. Kwiecień, and L. Włodek, “Biological properties of garlic and garlic-derived organosulfur compounds,” Environmental and Molecular Mutagenesis, vol. 50, no. 3, pp. 247–265, 2009.
Borek C: Antioxidant health effect of aged garlic extract. J Nutr, 131:1010S-1015S, 2001.
Warshafsky S, Kamer RS, Sivak SL: Effect of garlic on total serum cholesterol, A meta-analysis. Ann Intern Med, 119:599-605, 1993.
Ariga and T. Seki, “Antithrombotic and anticancer effects of garlic-derived sulfur compounds: a review,” BioFactors, vol. 26, no. 2, pp. 93–103, 2006.
Hodge, S. Hodge, and P. Han, “Allium sativum (garlic) suppresses leukocyte inflammatory cytokine production in vitro: potential therapeutic use in the treatment of inflammatory bowel disease,” Cytometry, vol. 48, no. 4, pp. 209–215, 2002
Yu-Yan Yeh, Liu L: Cholesterol lowering effect of garlic extracts and organosulfur compounds: Human and animal studies. J Nutr, 131:989S-993S, 2001.
Kyo, N. Uda, S. Kasuga, and Y. Itakura, “Immunomodulatory effects of aged garlic extract,” Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1075s–1079s, 2001.
Chandrashekar and Y. P. Venkatesh, “Identification of the protein components displaying immunomodulatory activity in aged garlic extract,” Journal of Ethnopharmacology, vol. 124, no. 3, pp. 384–390, 2009.
Qidwai W, Qureshi R, Hasan SN, Azam SI: Effect of dietary garlic (Allium Sativum) on the blood pressure in humans – a pilot study. J Pak Med Assoc, 50(6):204-207, 2000.
Ide and B. H. S. Lau, “Garlic compounds minimize intracellular oxidative stress and inhibit nuclear factor-κB activation,” Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1020S–1026S, 2001.
Imai J, Ide N, Nagae S, Moriguchi T, Matsuura H, Itakura Y: Antioxidant and radical scavenging effects of aged garlic extract and its constituents. Planta Med, 60:417-420, 1994.
Breithaupt-Grogler K, Ling M, Boudoulas H, Belz GG: Protective effect of chronic garlic intake on elastic properties of aorta in the elderly. Circulation, 96:2649-2655, 1997.
Keophiphath, F. Priem, I. Jacquemond-Collet, K. Clément, and D. Lacasa, “1,2-vinyldithiin from garlic inhibits differentiation and inflammation of human preadipocytes,” Journal of Nutrition, vol. 139, no. 11, pp. 2055–2060, 2009.