Vlákninový doplněk na podporu trávení a změkčení stolice. Čisticí vláknina pomáhá důkladně vyčistit tlusté střevo od nahromaděných usazenin a zároveň přispívá k prevenci vzniku nových nánosů.
Přípravek proti parazitům, který obsahuje pečlivě vybrané byliny a rostliny známé svými antiparazitárními účinky. Pomáhá odstraňovat střevní parazity a jejich vajíčka z tlustého střeva i dalších částí organismu.
Bylinný čaj podporující správnou činnost střev. Obsahuje směs 13 pečlivě vybraných rostlin. Přispívá k normální funkci střev a k pravidelnému vyprazdňování. Neobsahuje kofein.
Jedinečná kombinace produktů pro kompletní očistu střev. Program Clean Inside® se skládá ze tří produktů, které jsme vyvinuli speciálně pro co nejdůkladnější a nejpřirozenější vyčištění tlustého střeva.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní detoxikaci. ToxiClean detoxikační kúra byla vyvinuta tak, aby při použití společně s programem Clean Inside ještě účinněji čistila a detoxikovala vnitřní orgány, a tím přispívala k zdravým každodennímu životu.
Bylinný doplněk stravy podporující detoxikaci a očistu jater. Pomáhá organismu s vylučováním nejrizikovějších těžkých kovů během očisty krve, jater, ledvin a dalších orgánů.
Kvalitní probiotikum s 50 miliardami živých kultur a 15 pečlivě vybranými probiotickými kmeny podporuje správnou funkci vašeho trávicího a imunitního systému.
Širokospektrální komplex vitaminů a minerálních látek. Doplňuje spotřebované živiny vitaminy a minerály, čímž podporuje přirozené detoxikační procesy organismu.
Doplňek stravy s vysokým obsahem účinných látek, který poskytuje potravu pro prospěšné bakterie nacházející se v tlustém střevě.
Probiotikum + prebiotikum v jedinečné kombinaci. Komplexní program na podporu střevní mikroflóry a zdraví trávicího traktu. Denní dávka obsahuje 50 miliard prospěšných probiotických bakterií s 15 kmeny, v synergii s PrEbiotix Ultra, který zahrnuje 4 druhy prebiotických látek. Jednou z nich je ResistAid®, oceněný několika inovačními cenami.
Obsahuje trávicí enzymy s vysokým obsahem účinných látek, které pomáhají předcházet většině zažívacích potíží, jako je nadýmání, plynatost, křeče, pálení žáhy, zpomalené trávení, podráždění nebo jiné zažívací obtíže. Užívaný během jídla podporuje správné trávení.
Jedna kapsle obsahuje 12,5 miliardy životaschopných probiotických bakterií, které podporují zdravé složení střevního mikrobiomu v tlustém střevě. Pomáhají při sklonu k zácpě a podporují pravidelnou činnost trávicího traktu. Zároveň přispívají k obranyschopnosti a ochraně střevní sliznice.
Parasic Junior je antiparazitární bylinný sirup určený pro děti. Je tak lahodný, že si ho děti budou samy žádat! Představuje ideální řešení, jak děti zbavit nepříjemných parazitů.
Bylinný přípravek na podporu a ochranu jater
Přírodní řešení proti žaludečním vředům a refluxu. Urychluje hojení vředů v trávicím traktu a podporuje regeneraci střevní sliznice.
Swiss Fiber Daily® – bylinný přípravek bohatý na vlákninu. Chytré řešení pro zdravé trávení, nejen na cesty. Polysacharidy Floracia® pocházející z akácie přispívají k posílení imunitního systému.
Bylinné kapsle na ochranu a regeneraci jater
Hepadone Protect® – kombinace 10 léčivých bylin. Může přispívat k udržení zdravé funkce jater.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní ochranu jater. Kúra obsahuje celkem 16 aktivních látek, které podporují obnovu jaterní tkáně.
Vlákninový přípravek na podporu hubnutí. Svou jemnou ovocnou chutí, příjemnou texturou a pečlivě vybranými, přírodními extrakty napomáhá dosažení dietních cílů.
Prevence začíná včasným rozpoznáním varovných znamení organismu
Jedinečné složení a přírodní účinné látky pro dlouhodobé hubnutí. Obsahuje vlákninu FitForm® podporující metabolismus a FitForm® Flora s probiotickými bakteriálními kmeny, které napomáhají hubnutí.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generace probiotik pro ženy; obsahuje 7 pečlivě vybraných kmenů a až 10 miliard živých kultur v jedné kapsli, které přispívají k obnovení rovnováhy střevní a vaginální mikroflóry.
Swiss ProbiotiX HerCare® + D-manóza a brusinky – nová generace ženských probiotik, která přispívá k obnovení rovnováhy střevní i poševní mikroflóry. Díky synergii s D‑manózou a brusinkovým extraktem zároveň napomáhá snižovat výskyt infekcí močových cest a podporuje jejich přirozenou čistotu.
Přirozená ochrana pro zdraví močových cest
Imunitní duo – kapky s vitamínem D3 a DetoXvital, kapsle s jedinečným složením bohatým na vitaminy, minerály a rostlinné extrakty
Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč!
Žádné produkty v košíku.
Published on 2024.12.11.
Pšeničné klíčky jsou vlastně čerstvě naklíčenou pšenicí ve stádiu, kdy se objeví teprve její děložní list. Obsahují mnoho prospěšných složek (chlorofyl, aminokyseliny, minerální látky, vitamíny a enzymy). Výtažek z pšeničných klíčků se získává sklizením pár denních klíčků pšenice a jejich následným vylisováním. Lisování je důležité z toho důvodu, že zatímco žaludek zvířat je schopen vlákno z této nedozrálé pšenice strávit, v případě lidského žaludku to tak není. Šťávu ze pšenice můžeme získat ze špaldové mouky, ale i z jiných druhů. Nejvyšší výživovou hodnotu lze dosáhnout při výtažku z bio špaldové mouky.
Historie: Léčivé vlastnosti pšeničných klíčků jsou známy již více než 5000 let. Podle některých tvrzení nazývali obyvatelé starověkého Egypta zelenou trávu, rostoucí na břehu Nilu ”Isisův dar”, po její konzumaci měli nadprůměrně silný imunitní systém.
Písemné zmínky pocházejí ze Starého testamentu knihy proroka Daniela, který vzpomíná krále Nabukadnezara (630-562 před n.l.), který získal zpět své mentální zdraví a fyzickou sílu po 7 ročním užívání výtažku z trávy.
Existují také důkazy o tom, že i lid západního světa (Mayové, Inkové, Aztékové) a obyvatelé Karpatské kotliny si s oblibou doplňovaly výživu pšeničnými klíčky.
Ve středověku se travnaté rostliny i pšeničné klíčky dostaly do pozadí. Svůj význam získali zpět ”až” v 20. století, a to díky menu Edmunda Bordeauxa Székelya, který přeložil knihu Daniela a takovýmto způsobem se dostal k základům zdravého stravování. Svou vlastní knihu vydal pod názvem ”The Essenu Gospel of Peace” na počátku 20. století, ve které zdůraznil důležitost konzumace zelených rostlin. Na základě této myšlenky americký agrochemik Dr. Charles F. Schnabel prokázal účinky pšeničné trávy i výzkumy.
Klíčky pšenice krmil umírající slepici, která se nejenže zotavila z nemoci, ale začala snášet, jako její ”zdraví kolegové”. Povzbuzen těmito výsledky začal pšeničné klíčky sám pěstovat a požíval je i s rodinou a sousedy v rámci vyvážené diety.
V následujících letech provedl Shnabel další výzkumy na slepicích, přičemž dosáhl stejné výsledky, slepice začaly snášet dvakrát tolik vajec než předtím. Následně začal s propagací tohoto ”výzkumu”, aby ho mohl zavést v mlynářském, farmaceutickém, chemickém a potravinářském průmyslu.
Na jeho reklamu reagovali dvě velké firmy a to Quaker Oats a American Diareies Inc, které investovaly do dalších výzkumů, aby mohli začít prodejem pšeničných klíčků jako produktu určeného pro lidi a zvířata.
Výsledkem bylo, že pšeničné klíčky se ke konci 40-ti let prodávaly už sušené v krabicích na území Ameriky a Kanady, jako One-A-Day Multivitamín. Přestože Schnabelove výzkumy dokázaly pozitivní účinky pšeničných klíčků na imunitní systém, opravdový průlom dosáhla až Anna Wigmorová. Když se dostala do kontaktu s pšeničnými klíčky, trpěla několika onemocněními (artritida, migréna a rakovina tlustého střeva). Díky jejich pravidelné konzumaci se příznaky zmírnily, nakonec zmizely úplně. Na základě této skutečnosti založila v roce 1963 Hippokratův institut zdraví, kde už pacienti trpící nádorovými onemocnění konzumovali šťávu z lisovaného listu pšeničných klíčků – a to úspěšně! Díky těmto a různým dalším úspěchům byla v roce 1971 odměněna v oblasti obnovy a omlazení buněk a tkání vyznamenáním Nobelovy nadace. Díky její vytrvalé práci se staly pšeničné klíčky a výtažek z nich známé v okruhu lidí majících zájem o uzdravení a prevenci, po celém světě.
Pěstování: Na základě poznatků Schnabela a Anny Wigmorovej je už dnes leckdo schopný vypěstovat pšeničné klíčky i doma.
Konzumace: Výtažek z listu pšeničných klíčků je vhodné získat lisováním, nakolik rostlinná vlákna jsou pro žaludek lidí nestravitelné. Proto se doporučuje zajištění lisovacího stroje. Doporučuje se použít pouze lis s pomalými otáčkami vyvinuté speciálně pro tyto účely! Nepoužívejte mixér s vysokými otáčkami! Vitamíny se nad 45 °C zničí. Šťáva se rychle oxiduje, proto se obsah enzymů sníží. Proto je třeba ji zkonzumovat po vylisování co nejrychleji. Pšeničné klíčky vypěstované a sklizené doma lze uchovávat v ledničce cca. 1 týden. Z tohoto množství můžeme vylisovat potřebné množství každý den zvlášť, nebo podle potřeby. I v tomto případě je však třeba počítat kvůli uchovávání se ztrátou výživových látek.
Nejlepší je pokud jejich zkonzumujete ihned po sklizni a vylisování. Už půl hodinu po lisování je ztráta výživových látek evidentní. Pokud je pěstujete doma, sázení a klíčení naplánujte tak, abyste spustili jednu dávku každý den. Řešením také je, pokud šťávu zmrazíme ochlazovačem ihned po vylisování. Takto ji můžeme uchovávat v mrazničce i půl roku, přičemž při rozmrazování nedojde k poklesu výživových látek.
Nepoužívejte však klasickou mrazničku, protože v té vznikne ve šťávě velký krystalický systém, který poškodí struktury vitamínů a výživových látek!
Denní dávka vylisované šťávy je 4 až 8 polévkových lžic, zpracované pšeničné klíčky však mohou být použity i v jiných dávkách. Např.:
Zpracované pšeničné klíčky a listy se doporučuje používat v předepsaných doporučených dávkách. V případě terapeutických a vážnějších chorob je možné zvýšit dávku byť 2 nebo 4-krát, v tomto případě je však třeba užít ji na lačno před jídlem.
(V případě detoxikace či redukční diety mohou kvůli zvýšenému dávkování vzniknout pocity pálení nebo závratě).
Tuto bylinku naleznete také v našem produktu Detox vital.