Vlákninový doplněk na podporu trávení a změkčení stolice. Čisticí vláknina pomáhá důkladně vyčistit tlusté střevo od nahromaděných usazenin a zároveň přispívá k prevenci vzniku nových nánosů.
Přípravek proti parazitům, který obsahuje pečlivě vybrané byliny a rostliny známé svými antiparazitárními účinky. Pomáhá odstraňovat střevní parazity a jejich vajíčka z tlustého střeva i dalších částí organismu.
Bylinný čaj podporující správnou činnost střev. Obsahuje směs 13 pečlivě vybraných rostlin. Přispívá k normální funkci střev a k pravidelnému vyprazdňování. Neobsahuje kofein.
Jedinečná kombinace produktů pro kompletní očistu střev. Program Clean Inside® se skládá ze tří produktů, které jsme vyvinuli speciálně pro co nejdůkladnější a nejpřirozenější vyčištění tlustého střeva.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní detoxikaci. ToxiClean detoxikační kúra byla vyvinuta tak, aby při použití společně s programem Clean Inside ještě účinněji čistila a detoxikovala vnitřní orgány, a tím přispívala k zdravým každodennímu životu.
Bylinný doplněk stravy podporující detoxikaci a očistu jater. Pomáhá organismu s vylučováním nejrizikovějších těžkých kovů během očisty krve, jater, ledvin a dalších orgánů.
Kvalitní probiotikum s 50 miliardami živých kultur a 15 pečlivě vybranými probiotickými kmeny podporuje správnou funkci vašeho trávicího a imunitního systému.
Širokospektrální komplex vitaminů a minerálních látek. Doplňuje spotřebované živiny vitaminy a minerály, čímž podporuje přirozené detoxikační procesy organismu.
Doplňek stravy s vysokým obsahem účinných látek, který poskytuje potravu pro prospěšné bakterie nacházející se v tlustém střevě.
Probiotikum + prebiotikum v jedinečné kombinaci. Komplexní program na podporu střevní mikroflóry a zdraví trávicího traktu. Denní dávka obsahuje 50 miliard prospěšných probiotických bakterií s 15 kmeny, v synergii s PrEbiotix Ultra, který zahrnuje 4 druhy prebiotických látek. Jednou z nich je ResistAid®, oceněný několika inovačními cenami.
Obsahuje trávicí enzymy s vysokým obsahem účinných látek, které pomáhají předcházet většině zažívacích potíží, jako je nadýmání, plynatost, křeče, pálení žáhy, zpomalené trávení, podráždění nebo jiné zažívací obtíže. Užívaný během jídla podporuje správné trávení.
Jedna kapsle obsahuje 12,5 miliardy životaschopných probiotických bakterií, které podporují zdravé složení střevního mikrobiomu v tlustém střevě. Pomáhají při sklonu k zácpě a podporují pravidelnou činnost trávicího traktu. Zároveň přispívají k obranyschopnosti a ochraně střevní sliznice.
Parasic Junior je antiparazitární bylinný sirup určený pro děti. Je tak lahodný, že si ho děti budou samy žádat! Představuje ideální řešení, jak děti zbavit nepříjemných parazitů.
Bylinný přípravek na podporu a ochranu jater
Přírodní řešení proti žaludečním vředům a refluxu. Urychluje hojení vředů v trávicím traktu a podporuje regeneraci střevní sliznice.
Swiss Fiber Daily® – bylinný přípravek bohatý na vlákninu. Chytré řešení pro zdravé trávení, nejen na cesty. Polysacharidy Floracia® pocházející z akácie přispívají k posílení imunitního systému.
Bylinné kapsle na ochranu a regeneraci jater
Hepadone Protect® – kombinace 10 léčivých bylin. Může přispívat k udržení zdravé funkce jater.
Jedinečná kombinace produktů pro komplexní ochranu jater. Kúra obsahuje celkem 16 aktivních látek, které podporují obnovu jaterní tkáně.
Vlákninový přípravek na podporu hubnutí. Svou jemnou ovocnou chutí, příjemnou texturou a pečlivě vybranými, přírodními extrakty napomáhá dosažení dietních cílů.
Prevence začíná včasným rozpoznáním varovných znamení organismu
Jedinečné složení a přírodní účinné látky pro dlouhodobé hubnutí. Obsahuje vlákninu FitForm® podporující metabolismus a FitForm® Flora s probiotickými bakteriálními kmeny, které napomáhají hubnutí.
Swiss ProbiotiX HerCare je nová generace probiotik pro ženy; obsahuje 7 pečlivě vybraných kmenů a až 10 miliard živých kultur v jedné kapsli, které přispívají k obnovení rovnováhy střevní a vaginální mikroflóry.
Swiss ProbiotiX HerCare® + D-manóza a brusinky – nová generace ženských probiotik, která přispívá k obnovení rovnováhy střevní i poševní mikroflóry. Díky synergii s D‑manózou a brusinkovým extraktem zároveň napomáhá snižovat výskyt infekcí močových cest a podporuje jejich přirozenou čistotu.
Přirozená ochrana pro zdraví močových cest
Imunitní duo – kapky s vitamínem D3 a DetoXvital, kapsle s jedinečným složením bohatým na vitaminy, minerály a rostlinné extrakty
Doprava zdarma při objednávce nad 1500 Kč!
Mezisoučet: 5 763 Kč
Zobrazit košíkPokladna
Published on 2024.04.03.
Obsah
Titulky novin a časopisů za poslední týdny hlásají, že imunitu můžeme zvýšit konzumací určitých potravin a jídel. Ale je to skutečně tak? Existují potraviny na posílení imunity? Může strava ovlivnit imunitu?
Zdravá vyvážená strava je důležitá pro podporu obranyschopnosti organismu. Aby imunitní systém správně fungoval, je nutná dostatečná energie a živiny, ale špatná výživa to může ohrozit. Podle Sarah Stannerové, vědecké ředitelky British Nutrition Foundation, však “neexistují žádné živiny, potraviny nebo doplňky, které by zvyšovaly imunitu nebo by bránily tomu, abychom se nakazili infekčními viry, jako je například Covid-19”.
Co je nejlepší na posílení imunity? Vyplatí se upravit, resp. změnit stravu, abychom posílili náš imunitní systém?
Cílem je konzumovat širokou škálu ovoce a zeleniny, aby imunitní systém získal všechny potřebné živiny. “Každý mikronutrient hraje z hlediska imunitního systému odlišnou roli, nestavme pouze na jeden druh,” říká Stanner.
Ovoce a zelenina jsou plné vitaminů, minerálních látek, resp. fytochemických sloučenin, které podle dr. Rupy Aujla mohou prospěšné mikroby ve střevním traktu přetvořit na užitečné metabolity, které dokážou zahubit zánět v organismu. Barva rostliny je určena fytochemickými sloučeninami, které obsahuje a některé tyto sloučeniny jsou “prospěšné pro imunitní systém”, říká dietetička Sophie Medlin. Červené, oranžové, žluté a zelené rostliny obsahují karotenoidy, které jsou spojeny se zvýšením imunity. Důkazy o tom, že fytochemické sloučeniny zvyšují imunitu, nejsou přesvědčivé, ale konzumace ovoce a zeleniny 5x denně také není na škodu.
Pokud je pořízení čerstvých surovin obtížné, protože nakupujeme méně často, než před krizí způsobenou virem, vložte do nákupního košíku ovoce a zeleninu buď mraženou nebo v konzervě – v daném případě může být mražené ještě výživnější než čerstvé v obchodech, protože zelenina a ovoce se krátce po sklizni už i zmrazuje. Konzervovanou zeleninu a ovoce, včetně fazolí a čočky, lze zahrnout do doporučených pěti porcí denně. Dejte však pozor na to, abyste si vybrali konzervované ovoce, které bylo připraveno bez přidání cukru.
Tim Spector, profesor genetické epidemiologie na King’s College, který vede aplikaci COVID-19 na monitorování příznaků uvedl, že výzkum naznačuje spojení mezi bakteriemi ve střevě a fungováním imunitního systému. Vysvětluje, že čím více druhů rostlinné vlákniny konzumujeme, tím zdravějšími a “rozmanitějšími” střevními bakteriemi disponujeme. Nejoptimálnějším řešením by bylo, kdybychom konzumovali 30 různých druhů ovoce a zeleniny týdně, včetně ořechů, semen a léčivých rostlin. Existují však i jiné způsoby, jak podporovat střevní bakterie výživou.
Zelenina obsahuje vlákniny s prebiotickými účinky, které “vyživují” již existující bakterie a stimulují jejich množení. Mezi další prebiotika patří celozrnné potraviny, například hnědý chléb, rýže a těstoviny, fazole a jiné luštěniny. Podle jednoho průzkumu, který se věnoval stravovacím návykům, průměrný příjem vlákniny ve všech věkových skupinách ve Velké Británii významně zaostává za doporučeným denním příjmem a to je něco, nad čím bychom se měli zamyslet.
Pokud konzumujeme probiotika, jako je například jogurt s živou kulturou, kvalitní sýr a fermentované potraviny, podporujeme tak množení prospěšných mikroorganismů. Nebylo však prokázáno, zda se bakterie dostávají do střev prostřednictvím výživy. Spector navrhuje, aby se omezil příjem ultra-zpracovaných potravin, cukrů, sladidel a konzervačních látek, protože se domnívá, že “snižují různorodost bakterií”.
Podle výzkumné organizace Kantar se ve Spojeném království až do začátku karantény (22. března 2020) mimořádně zvýšila distribuce výživových doplňků. Podle Sophie Medlin se pomocí jídel dokáže vstřebat více živin, než z doplňků výživy, přičemž dodává, že fytochemické látky nelze napodobovat těmito uměle vytvořenými přípravky. Na druhé straně však doporučuje, že užívání multivitaminů by mohlo být docela užitečné, pokud není možné získat všechny živiny ze stravy. Vitamin C je populární a zároveň velmi důležitý pro imunitní systém. Avšak ve skutečnosti trpí ve Spojeném království jeho nedostatkem pouze malá skupina obyvatelstva.
Stanner zdůrazňuje následující živiny, které jsou důležité z hlediska normální imunitní funkce:
Vitamin A podporuje tzv. T-buňky (jeden z druhů bílých krvinek). Organismus přetváří betakaroten na vitamin A z potravin, jako je žlutá, červená a zelená (listová) zelenina, mrkev, sladké brambory, červené papriky a žluté ovoce. Játra, plnotučné mléko a sýr obsahují retinol (vitamin A).
Vitaminy B6, B12, folát, selen a zinek pomáhají vytvářet imunobuňky (imunitní buňky). Maso z drůbeže, ryby, vejce a banány obsahují vitamin B6. Maso, losos, treska, mléko, sýr a vejce obsahují zase vitamin B12. Zelená zelenina, luštěniny, ořechové plody a semínka jsou vynikajícím zdrojem kyseliny listové. Ořechové plody pocházející z Brazílie, ryby, maso a vejce v sobě ukrývají selen, zatímco zinek se vyskytuje v mase, v měkkýších (mušlích), mléčných výrobcích, v chlebu a obilovinách. Měď pomáhá chránit imunobuňky a dodává jim “palivo”. Ořechoviny, měkkýši (mušle) a vnitřnosti jsou také dobrým zdrojem mědi.
Železo pomáhá imunobuňkám udržet své zdraví. Výzkumy ukazují, že většina žen ve věku 11 – 49 let trpí nedostatkem železa. Železo se nachází v červeném mase a v rybách. Rostlinné zdroje železa (nazývané nehemové železo), včetně celozrnných obilovin, ořechovin, fazolí a sušeného ovoce se neabsorbují tak snadno.
Nízká hladina vitaminu D vede ke snížené imunitní reakci. Naše pokožka produkuje vitamin D ze slunečních paprsků, a proto se na podzim a v zimě doporučuje užívat doplňky výživy. Podle nejnovějších (aktuálních) doporučení (6. ledna 2020) je třeba na jaře a v létě užívat 10 mikrogramů vitaminu D denně, protože pravděpodobně z důvodu karantény a strachu před možnou infekcí tráví někteří víc času uvnitř. Tato rada není o prevenci proti koronaviru, ale o udržení zdraví svalů a kostí.
Pokud chceme posílit imunitní systém, je třeba se zamyslet nad úpravou životního stylu a změnou stravování.
Čím zvýšit imunitu? Přečtěte si následující seznam:
Potraviny na posílení imunity:
Některé léky mohou oslabit imunitní systém. Stejně tak i určité infekce, jako například vir chřipky, mononukleózy, černého kašle nebo kouření, resp. nesprávné stravovací návyky.
Jednotlivé studie prokázaly, že i nadměrná konzumace cukru oslabuje imunitní systém a zvyšuje pravděpodobnost onemocnění.
Jídla a nápoje, které mohou ohrozit imunitní systém:
Léčivé rostliny lze zařadit mezi přírodní prostředky na posílení imunity a už od nepaměti se používají jako přírodní léčiva při mnoha zdravotních potížích. Které jsou nejlepší protivirové prostředky? Mnohé běžné léčivé rostliny a bylinky, které používáme v kuchyni, disponují silnými antivirovými účinky. Mezi takové lze zařadit bazalku, šalvěj, oregano, jako i méně známé bylinky, jako je Astragalus a bez.
Mnohé zajímá toto téma kvůli své aktuálnosti a mezi výrazy, které se ve vyhledávačích nejčastěji objevují patří i následující: Léky na posílení imunity recenze, Babské rady na posílení imunity, Posílení imunity dětí, Česnek na posílení imunity, Recepty na posílení imunity, posílení imunity u dětí, babské rady na posílení imunity, přípravky na posílení imunity u dětí, léky na posílení imunity na předpis, posílení imunity diskuze
Zdroje:
https://www.bbc.co.uk/food/articles/diet_and_immunity https://www.mojezdravi.cz/zdravy-zivotni-styl/vedecky-overeno-9-tipu-jak-zlepsit-imunitu-3948.html